Helyszínek

Murter / Hramina Marina

Murter a sziget legnagyobb városa a védett Hramina öböl partján található. A település érdekessége, hogy a központban újabb építésű házakat találhatunk, míg a régi, dalmát stílusú kőházakat inkább a beljebb és a dombtetőn találhatjuk, ami nem csoda, régen a kalózok elől ott érezték biztonságban magukat a városlakók. Murter a hajóskapitányok egyik kedvelt kikötője. Hatalmas kikötő található itt, vagy 1000 hajó befogadására képes a sziget.

Zlarin

A Zlarin-sziget a Sibenik-szigetcsoporthoz tartozik, a várostól délnyugatra terül el, és a Sibenik-csatorna választja el a szárazföldtől, alapterülete mintegy 8 négyzetkilométer. A sziget minden ide látogató számára kínál valami programot, különösképpen azoknak a turistáknak, akik üdülésüket nyugalmas környezetben és pihenéssel szeretnék eltölteni, de azok számára is ideális úti cél, akik szeretnék átadni magukat a természet szépségének. A táj szinte teljesen érintetlen és idilli. 

Trogir

Trogir (Trau), a horvátországi „múzeumváros” az adriai tengerpart egyik legősibb és legizgalmasabb városkája, ami Splittől 25 km-re nyugatra található. Trogir gazdag kultúráját a görög, a római és a velencei hatásoknak köszönheti. A város egyedülálló módon megőrizte építészeti kincseit – itt mintha megállt volna az idő a középkorban, a szűk és kanyargós utcák sokak szerint velencei hangulatot árasztanak. Ez Európa egyik legjobban fennmaradt középkori városmagja. Ahogy áthaladunk a Szárazföldi kapun, 500 évet repülünk vissza a történelemben.

Rogoznica (városfal)

Rogoznica Horvátország egy elszigetelt részén, pontosan Sibenik és Trogir között található. A városka eredetileg egy szigetre épült, mely ma egy híddal össze van kötve a szárazfölddel. A félszigeten egy egészen különleges természeti képződményt találunk. A helyiek csak a „Sárkány szemének” hívják az itt található rendkívül mély és sós vizű tavat. A tudósok szerint Rogoznica egyik fő látványossága a jégkorszak után, vagyis 10 ezer évvel ezelőtt alakult ki.

Vodice

Ugyan Vodice óvárosának nagy része sajnos a XVII. században a velencei-török háborúk idején megsemmisült, de egy hosszú, virágos, mediterrán sétány található itt, sok-sok étteremmel, fagyizóval, bulihellyel. Nagyon kellemes, mediterrán, igazi színes, virágos, lüktető hangulattal rendelkezik. Nevét a voda, vagyis víz szó után kapta, utalván ezzel arra, hogy rendkívül bő édesvízkészlettel rendelkezik a környék.

Kiemelt támogatóink

opticworld